Флийтууд Таун успя да си осигури реванш с Лестър в мач от 3-ия кръг за ФА Къп, завършвайки 0:0 в северняшкото градче.

Отборът от Лига 1 бе по-находчивия по време на срещата, но така и не успя да отбележи гол на Елдин Якупович и със сигурност заслужаваше повече да грабне победата в тази среща.

От своя страна възпитаниците на Клод Пюел не нацелиха нито веднъж вратата на Крис Нийл за всичките 90 минути и разочароваха тотално на стадион "Хайбъри".

Първата опасност пред двете врати дойде в четвъртата минута, след като нападателят на Лестър Ислам Слимани не успя да засече добре кълбото след центриране и топката продължи в аут.

Пет по-късно Швабъл изрита топката напред, но Драгович опита да изчисти, но не успя и вместо това затрудни максимално Якупович, който със сетни сили изби топката в ъглов удар. До края на първата част Анди Кинг пробва да открие резултата на "Хайбъри", но без успех.

Втората част отборът на Флийтууд стоеше по-добре на терена и се опитваше да отбележи гол на Лестър главно чрез статични положения. От своя страна Клод Пюел направи двойна смяна в 58-ата минута, заменяйки Барнс и Силва, за да влязат Шинджи Оказаки и Марк Олбрайтън.

В 67-ата минута дойде първата по-сериозна опасност за "лисиците". Олбрайтън проби отляво и центрира към Слимани. Вратарят Нийл остана под топката и Слимани от малък ъгъл не успя да нацели опразнената врата.

Буквално в последната минута Флийтууд можеше да отстрани Лестър, след като Хънтър стреля по диагонала. Топката рикошира в Беналуан и влиташе към вратата на Лестър, но за късмет на Якупович обаче, кълбото се отби в левия страничен стълб и се озова в ръцете му.

Двата отбора ще решат крайния победител в дуела в мач-реванш на "Кинг Пауър Стедиъм", който ще се играе през седмицата, започваща на 15-и януари.