Инцидентът между футболиста на Ливърпул - Андрю Робъртсън и асистент-съдията Константинос Хадзидакис предизвика много полемики сред бивши футболисти, които са категорични, че този рефер няма повече място на терена или поне трябва да бъде наказан за дълго.
 
Бившият нападател Крис Сътън, който в последните години работи като експерт и коментатор в някои английски радиа и телевизии, поиска отстраняването на асистент-съдията, замесен в инцидента с Андрю Робъртсън на почивката на мача Ливърпул - Арсенал. 
 
„Този сблъсък между Анди Робъртсън и тъчрефера Константин Хадзидакис беше безпрецедентен. Изводът е, че длъжностно лице на мача не може да реагира така и от  Футболната асоциация на Англия трябва да заемат твърда позиция - отстраняване без „ако“, „и“ или „но“.
 
Бих припомнил наказанието от 8 мача на Александър Митрович, което ФА иска да увеличи. За бутане на рефер. И в същото време асистент-съдии раздават лакти по терените. Какво според вас трябва да бъде наказанието?“, попита риторично 50-годишният Сътън, който е бивш играч на Блекбърн, Норич, Челси и Селтик.
 
Подобно бе и мнението на бившите национали Гари Невил и Мика Ричардс. 
 
"Никога не съм виждал съдия да вдига лакът към играч. Мисля, че той ще има много проблеми. Не, сигурен съм", коментира Невил. 
 
"Никога не съм виждал нещо подобно в живота си", призна Ричардс.
 
Легендата на Манчестър Юнайтед - Рой Кийн, не оправдава рефера, но смята, че голямата вина за инцидента е на футболиста на Ливърпул.
 
„Още не съм виждал нещо подобно. Но Робъртсън... Не беше ли той първият, който хвана ръката на съдията? Не съм сигурен. Вместо да се оплаква, Андрю трябваше да е по-загрижен за играта си в защита. Гледал съм Робъртсън няколко пъти и той се държи като голямо дете", заяви Кийн.