Бившият нападател на Арсенал Маруан Чамак коментира периода си в клуба и трудностите при съревнованието с Робин ван Перси за мястото на титулярен нападател.

Само преди няколко дни Чамак обяви края на спортната си кариера, насочвайки вместо това към треньорската професия. По този повод роденият във Франция мароканец се върна и към периода си в Арсенал, изпълнен с много смесени чувства.

Чамак така и не успя да се наложи за постоянно като титуляр в атаката на “топчиите“. Голяма “вина“ за това имаше и бележитият холандски нападател Робин ван Перси, който, по ирония на съдбата, също прекрати състезателната си кариера преди в края на този сезон.

“Съперничеството с ван Перси беше нещо, с което се затруднявах, но приемах“, призна 35-годишният Чамак.

“Възползвах се от неговите контузии, за да натрупам игрово време и опит в английския футбол. Всичко вървеше отлично през първите 6 месеца, преди Робин да се завърне“, продължи той.

“Не разбирах в началото с какво той беше заслужил да е безспорен титуляр. Дойде Боксинг дей, когато Арсен ми каза, че иска да ми даде почивка и да започне да интегрира Робин малко по малко. Той започна да играе и не можеще да спре да бележи“.

“Обективно погледнато, не можеше да отида при Арсен и да му кажа, че трябва да играя аз, защото Робин ван Перси беше по-добър във всяко отношение от мен. Съжалявам единствено, че не успях да получа шанса да играя повече време заедно с него на терена“, призна с нотка горчивина Шамак. 

Автор: Емануил Тодоров