Антонио Конте напусна Северен Лондон по взаимно съгласие в неделя, след като избухна срещу собственика Даниел Леви, играчите и амбициите на клуба за трофеи, след като неговият отбор направи 3:3 срещу последния Саутхемптън на 18 март. Джейми Реднап разкритикува "шпорите" след това напускане на мениджъра и настоя, че на клуба му липсва манталитет на победител.

"Не съм изненадан, че това не проработи за Конте. Клубът е много труден за управление и винаги е бил такъв. Ако погледнете мениджърите, през които са преминали през последните няколко години, те сякаш си блъскат главите в тухлената стена и им е много трудно да получат някакъв контрол на този клуб", каза бившият полузащитник на Тотнъм пред Sky Sports.

"В голяма степен се контролира от Даниел Леви – той иска да взима всички решения и мисля, че това винаги е бил основен проблем с Тотнъм. Вярвам, че културата винаги се определя от върха. Тази суша за трофеи не е само заради стадиона. Когато бях в клуба, чувствах, че той всъщност не е създаден за победи. Това беше напълно различна култура от това, което бях в Ливърпул", сподели Реднап.

Кристиан Стелини ще замени Конте на тъчлинията, когато "шпорите" подновят действията във Висшата лига срещу Евертън на 3 април.