Бруно Фернандеш се превърна в емблематична фигура на "Олд Трафорд" с 57 гола и 46 асистенции, записани за "червените дяволи" в 159 мача. Полузащитникът обаче е с огнен характер, който често носи сърцето си може да разтърси съотборници и опоненти по грешния начин. Пол Паркър казва, че това е проблем, който трябва да бъде решен, тъй като националът на Португалия става твърде "непостоянен", за да поеме лидерска роля, която изисква вдъхновение, което да бъде предложено на хората около него.

Съжалявах за Марсел Забицер срещу Лийдс, че трябваше да играе заедно с Бруно Фернандеш, който е маниак, тъй като се движи с 200 мили в час като пиле без глава. Бруно Фернандеш има лентата, но не се държи като лидер. Той трябва да дава пример и да не се ядосва, когато нещата не вървят по неговия начин.

Той е наистина егоистичен човек и е непостоянен на терена. Той е много, много непостоянен. Трябва да започне да прави това, което трябва да прави един капитан, но честно казано, не очаквам да се подобри. Нито по отношение на личността, нито по отношение на футбола. Сега започвам да разбирам защо Ман Юнайтед е първият му голям клуб в Европа. Очевидно никой друг клуб не го е искал в клуба си. Феновете може да не го забележат толкова много, но футболистът го прави и рано или късно Ерик тен Хаг също ще го види", сподели Паркър.

Фернандеш наследи лентата на "Олд Трафорд", след като видя как капитанът на клуба Хари Магуайър беше сложен на пейката, а Юнайтед търси някой друг, който да ги поведе в това, което се надяват да бъде една вълнуваща нова ера.