Бившият мениджър на Ливърпул Рафа Бенитес вярва, че Дарвин Нунес ще се поучи от грешката, която доведе до изгонването му срещу Кристъл Палас, тъй като той подкрепи уругвайския нападател да успее в клуба след трудния му старт във Висшата лига.

Нунес се завърна след наказание от три мача за удар с глава на защитника на Палас Йоахим Андерсен при дебюта му у дома миналия месец по време на нулевото мърсисайдско дерби в събота. Лятното попълнение за 85 милиона паунда, което отбеляза при дебюта си за Ливърпул във Фулъм, беше подтикнато към червения картон от Андерсен, когато загуби хладнокръвие.

Бенитес признава, че червеният картон на Нунес ще е затруднил установяването му на Анфийлд, но е подкрепил успеха на 23-годишния играч.

„Неотдавнашното му изгонване повлия на това колко бързо той успя да изгради разбирателство с новите си съотборници, но положителното от тази ситуация е, че той знае, че не бива да се забърква отново със защитници“. Също така мисля, че той ще вкара много голове за Ливърпул и че им осигурява различна динамика от Роберто Фирмино. Нунес е човек, който винаги иска да е в наказателното поле" коментира Рафа Бенитес.