Бившият наставник на Левски Славиша Йоканович може да поеме един от закъсалите отбори в най-силното клубно първенство в света Висшата лига на Англия. Според медиите на Острова той е огромният фаворит да застане начело на Саутхемптън. 

"Светците" са закъсали здраво около чертата на изпадащите и всеки следващ провал може да се окаже последен за настоящия им мениджър Маурисио Пелегрино. Дори се очаква той да бъде освободен още до края на март. 

Босовете на южняците са изготвили списък с двама кандидати за негов заместник и първият от тях е именно сърбинът. Вторият е направилият фурор със скромния шведски тим Йостерсунд Греъм Потър.

В момента Йоканович е начело на Фулъмв Чемпиъншип и се чувства щастлив там. Лондончани също не искат да го пуснат,  така че от Саутхемптън ще трябва да положат сериозни усилия да го привлекат. 

Йоканович беше начело на Левски през 2013 г. и беше подложен на унищожителни медийни критики, които в крайна сметка доведоха и до раздялата му със "сините". Оттогава кариерата му тръгна стремглаво нагоре.