По време на седемте години на Еден Азар на "Стамфорд Бридж", той вкара 110 гола и направи 92 асистенции в 352 мача, което накара Реал Мадрид да плати 100 милиона евро за белгиеца през лятото на 2019 г. "Сините" платиха подобна сума за украинския нападател Михайло Мудрик, но той не успя да вкара в първите си осем изяви за клуба и тепърва ще се адаптира към изискванията на английския футбол. Густаво Пойет обаче вярва, че бившата звезда на Шахтьор Донецк има потенциала да последва стъпките на Азар и призова феновете да бъдат търпеливи с него.

"Експлозивен, директен, много, много бърз. Работата, която Мудрик ще има в бъдеще, е това, което направи Еден Азар в Челси – той е такъв тип играч и потенциалът е налице. Деветдесет и девет процента от времето, няма да вземете играч за толкова пари през зимана. Това беше най-голямата изненада за мен. Ако анализираме закупените от тях играчи, определено има план. Те са играчи, които са подписали за бъдещето. Новото послание е търпение", сподели Пойет.

"За отбор като Челси не вярвам в годините на преход. Когато измине една година без да спечели трофей, няма значение какво е направил предходната година. Без трофей и без футбол в Шампионска лига би бил много лош сезон за Челси. Всеки път, когато се стремите към по-малко от това, вие нямате манталитет на победители", добави той.

"Сините" ще се завърнат в игра срещу Уулвс в събота във Висшата лига.