Бившият германски национал Сами Кедира коментира качествата на своя бивш съотборник Кристиано Роналдо. Двамата играха заедно в Реал Мадрид и Ювентус.

"Запознах се с двама човека Кристиано Роналдо. Първият беше в Реал Мадрид - младеж и малко егоист. Беше и несигурен. Не казвам егоист в лошия смисъл, а като всички млади нападатели. Трябваше да открие своята същност. Вторият Кристиано в Ювентус беше повече лидер. Имаше егоизъм да вкарва голове, но искаше и да помага на своите съотборници. Желаеше те да станат още по-добри. Извън терена той беше много по-спокоен и много по-зрял, но в игра винаги е фокусиран и също толкова отдаден. Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти изиграха специална роля в неговото развитие. Обикновено неговите съотборници имат грижата да му подадат топката в точната зона, а реализирането на голове е изцяло негова отговорност и заслуга", заяви Кедира пред ESPN. 

През настоящия сезон Роналдо се завърна в Манчестър Юнайтед, но отборът се представя повече от колебливо във всички турнири, в които участва.