Северноирландският вратар и бивш футболист на Манчестър Юнайтед Рой Керъл даде интервю пред английските медии и говори за проблемите, които е имал по време на футболната си кариера. Играчът, който споделяше съблекалня с Кристиано Роналдо, сподели за алкохолните си неволи на Острова.

Всичко започва през 2006-а, когато съблича вече фланелката на „червените дяволи” и преминава в Уест Хем, когато получава контузия, която го вади за дълъг период от игра. „Получих тежка травма, която ме извади извън терена за дълъг период време. Бавно, бавно, но попадах в сериозна дупка. Не бях ментално готов за това. Затворих себе си и удрях главата си в стената. След това пиех, за да забравя и нямах помощ. Никой. Знаех какво се случва с мен, но с никого не разговарях”, призна Керъл.

Рой Керъл

източник: Gulliver/GettyImages

„Опитах да изляза от депресията чрез алкохола, ама той май влошаваше нещата. Всеки следващ ден ставах все по-зле и просто започвах да пия отново. Не работеше нищо. Отидох да се лекувам, защото другите хора искаха. Харесвам жена си и агента си. Това определено беше голям мой проблем”, добави вратарят.

След „чуковете” от Лондон той представлява Рейнджърс, Дарби Каути и Одензе. Напуска датския клуб през 2011-а и играе от време на време и коментира последствията от пиенето. „Имах много свободно време и пиех като обезумял. Имах дни, в които нямах спирачка. Ако не бях спрял алкохола, сега нямаше да говоря пред вас, защото тялото ми нямаше да може да го издържи. Никога не съм си мислил да се самоубивам чрез пиячката, но със сигурност нямаше да се събудя”, каза Керъл, който гарантира, че вече е напълно възстановен.

„Алкохолът вече не представлява интерес за мен. В първите четири-пет години беше трудно, но вече не се нуждая от него. Достатъчно луд съм и без пиене”, пошегува се ветеранът от Северна Ирландия.