Манчестър Юнайтед отново върви в правилната посока под ръководството на Оле Гунар Солскяер след период, в който играчите не се присъединяваха към клуба заради „правилните причини“. На това мнение е бившият изпълнителен директор на клуба Питър Кениън.

След оттеглянето от мениджърския пост на сър Алекс Фъргюсън през 2013 година „червените дяволи“ направиха няколко приковаващи вниманието трансфера, които така и не оправдаха очакванията, включително Алексис Санчес, Анхел Ди Мария и Радамел Фалкао. Но Кениън, който работи отблизо с Фъргюсън преди да напусне през 2003 в посока Челси, вярва, че Солскяер връща отбора на правилния път, следвайки примера на бившия си наставник на трансферния пазар.

„Не мисля, че хората напълно разбраха какво означава Юнайтед. Юнайтед са голям клуб и само защото си първокласен футболист, не означава автоматично, че може да отидеш там и да си успешен. Не смятам, че Юнайтед е клуб, който прави големи трансфери. Докато винаги сме плащали през годините наистина добри финансови възнаграждения и сме се конкурирали с други отбори за попълнения – въпреки че Алекс постоянно казваше, че не му осигуряваме достатъчно средства, това, което получавахме, бяха играчи, които наистина искаха да са в Юнайтед заради правилните причини. Мисля, че това се позагуби в последните години и сега си го възвръщат – това е и причината да си мисля, че те ще се завърнат. Оле е добър, защото осъзнава този аспект на нещата. Наистина е важно“, каза той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.