Бившият директор на Ливърпул и Тотнъм Деймиън Комоли излезе със стряскаща прогноза, че само 3 клуба във Висшата лига ще имат възможност да харчат пари през идния летен трансферен прозорец. 

37 снимки

Комоли смята, че пандемията от коронавирус ще окаже много сериозно влияние върху трансферния пазар. Той вярва, че ще се увеличи значително броя на наемните сделки на Острова, тъй като редица клубове трудно ще оцелеят финансово след тоталното спиране на футбола за толкова дълго време. 

"Един агент ми сподели онзи ден, че само три клуба от Висшата лига ще има средства да дават пари за трансфери през идното лято. Не знам до колко е вярно, но обикновено, когато го казват агенти, значи имат вътрешна информация", започна Комоли. 

"Трансферната активност може да е много ниска. Може да видим размени на играчи и наемни сделки предимно. Трансферните цени и суми генерално също смятам, че ще спаднат значително".

"Колкото по-дълго продължава тази криза, толкова повече клубове ще изпадат във затруднено финансово положение. От това ще страдат трансферните суми, както и заплатите на играчите", завърши той.