Бившият национал и защитник на Лийдс Дани Милс засипа с похвали звездата на тима Калвин Филипс. Филипс е смятан за един от най-добрите на своята позиция във Висшата лига, а Милс съвсем скоро очаква, някой голям клуб да закупи английския национал.
 
„Много харесвам Калвин Филипс. Той е страхотен футболист и според мен е един от най-добрите дефанзивни халфове в Англия. Всичко, което прави, е фантастично и аз истински му се възхищавам. Тук обаче идва въпросът до кога от Лийдс ще успеят да го задържат. Не съм оптимист по тази тема, защото днес във футбола парите играят огромна роля. Мисля, че най-късно през идното лято Филипс ще смени отбора и едва ли някой трябва да го съди. 
 
Калвин е фен на Лийдс от дете и винаги ще подкрепя клуба, каквото и да се случи. Дори съм сигурен, че ако  той трябва да премине в Манчестър Юнайтед, много ще се замисли. Това момче има висок морал и съм убеден в неговата лоялност. Ако има право на избор, и освен Манчестър Юнайтед има и други опции, не се съмнявам, че ще пренебрегне "червените дяволи" и ще отиде другаде. Просто знаете, Юнайтед и Лийдс не се обичат много много, но никой няма право да съди Филипс, след всичко, което даде на Лийдс и националния отбор на Англия“, коментира Милс.