Бившият нападател на Уотфорд, Болтън и Бърнли Марвин Сордел призна, че в даден момент от живота си е направил опит да се самоубие заради депресия. 

Сордел изгря като играч в Уотфорд, още когато "стършелите" се подвизаваха във второто ниво на английската футболна пирамида. След силните му изяви на "Викаридж Роуд" той си заслужи трасфер за 3 милиона паунда в Болтън, където обаче така и не успя да покаже какво може. По това време Болтън все още беше клуб от Висшата лига. 

Сордел сподели по време на седмицата за борбата с менталните проблеми в Англия, че очакванията към него в Болтън са го смазали психически, което е довело и до опит да отнеме собствения си живот. 

"Бях поставен под сериозно напрежение, след като направих трансфера от Уотфорд в Болтън. Да отидеш в отбор от Висшата лига като Болтън и да знаеш, че трансферната ти цена веднага повишава очакванията към теб не е лесно за млад играч", започна стрелецът, който прекрати професионалната си кариера на 28-годишна възраст заради психически проблеми. 

"Липсваше ми средата в Уотфорд. Опитах се да се самоубия. Бях много открит за цялото ми преживяване, както и за периода, в който бях в депресия. Важно е да приемеш тези неща, за да може да ги преодолееш и да заживееш като щастлив човек впоследствие", завърши Сордел.