Теди Шерингам стана поредната легенда на световния футбол, която се  изказа по темата, освобождаването на Жозе Моуриньо от Тотнъм. След като португалецът бе уволнен, дни преди финала за Карабао Къп, който „шпорите“ загубиха от Манчестър Сити, бившият английски национал смята, че вината е и в двете страни.

Шерингам, който също носи екипа на Тотнъм в своята кариера обвини ръководството и футболистите в липса на достатъчно раздаване на терена и морал.

10 снимки

„Много хора нападнаха Жозе през последните дни и постоянно го критикуват. Аз не казвам, че той не е виновен, но не може да хвърляш всичко само върху един човек. Моуриньо определено не се справи с работата, но това е човек, който е спечелил толкова много във футбола и не бива по този начин трудът му да се обезценява. Защо никой не каже, че играчите просто не искаха да играят за треньора си, а шефовете гледаха отстрани и не взеха мерки.   Мениджър от подобен ранг бе страхотен за Тотнъм, но така и не се получи разбирателство. Футболистите са виновни, шефовете също, разбира се и треньорът,  трябва да се носи отговорност.  Когато няма добри взаимоотношения, логично се стига до раздяла, нищо не ме изненадва вече в съвременния футбол“, завърши Шерингам.