Бившият футболист на Нюкасъл Андрос Таунсенд направи интересно изказване. Играчът, който в момента е част от Кристал Палас, коментира ситуацията при „свраките“ и не пропусна да си спомни прекараното време в североизточна Англия. 

 Крилото не спести добрите думи по адрес на водения от Стив Брус тим, като  опита да окуражи играчите да не се предават и просто да оцелеят във висшата лига през този сезон.

„Тъжно ми е да гледам какво става в Нюкасъл и как се развиват нещата там. Това е голям клуб, легендарен клуб, и този отбор наистина може да е един от топ отборите в Англия. Само трябва да се появят подходящите хора и да налеят средства, тогава съм убеден, че нещата ще се получат. Играл съм в този тим и е нормално да ме боли от това, което става. Спокойно мога да кажа, че съм впечатлен от стадиона, от феновете, от всичко. За мен, това е спящ гигант, който трябва да бъде събуден. Нюкасъл има всичко, за да бъде голям отбор, прекрасен стадион, невероятни привърженици, всички условия са на лице. Дори стадионът е в центъра на града, което е още един плюс, но аз вярвам, че Стив Брус ще успее да спаси отбора, този човек разполага с толкова много опит. Оптимист съм и  гледам с надежда към бъдещето, защото ако Нюкасъл остане в английския елит, нещата през следващата година може и да се наредят. Нека всички просто се обединят и се борят за голямата цел, а през лятото кой знае, никой не може да каже какво ще се случи“, завърши бившият английски национал