Хари Магуайър, който остава капитан на Манчестър Юнайтед преминава през труден период през сезон 2022-23. Той започна сезона в плановете на Ерик тен Хаг, но бързо се изплъзна от тях и се оказа на пейката. В резултат на това бяха зададени въпроси за бъдещето му – с хора като Лисандро Мартинес, Рафаел Варан и Виктор Линделоф пред него, когато всички са във форма, но Пол Паркър постави под съмнение дали Магуайър има амбицията да падне до ниво, отговарящо на неговото ниво.

Бившият защитник на Юнайтед Паркър, който спечели две титли от Висшата лига по време на престоя си на "Олд Трафорд", каза пред BonusCodeBets: „Нивото на Виктор Линдельоф не пада, когато играе заедно с Хари Магуайър, но Магуайър го кара да изглежда зле. Представете си филм с един много добър актьор и един много лош актьор. Актьорът, който всъщност е доста добър, веднага ще изглежда лош, защото трябва да носи другия актьор на гърба си. Това е, което Линделоф прави с Магуайър и е напълно различно с Люк Шоу.

"С него Манчестър Юнайтед има двама добри актьори, за да остане в тази аналогия, и те си правят комплименти. Люк Шоу е много добър с топката, което всички искаха да кажат, че Магуайър беше, когато подписа с Юнайтед. Но тези, които го видяха за Хъл, знаеха, че той никога не е бил добър с топката. Всичко, което правеше, беше да дриблира около наказателното поле и да прави грешки, които се класифицираха като злощастни".

Магуайър има 29 изяви този сезон, като повишената конкуренция за титулярно място може да го принуди да си търси друг отбор през летния трансферен прозорец.