Антони Марсиал продължи да привлича нежелано внимание през кампанията 2022-23 г., като имаше допълнителни проблеми във формата и фитнеса. Той има осем гола за сезона, след като отбеляза последния път срещу Уулвс, но се очаква повече от него на "Олд Трафорд" и има много спекулации относно потенциален летен трансфер. Пол Паркър, който е бивш футболист на "червените дяволи" няма да се изненада да види 27-годишния играч да продължи кариерата си извън Манчестър, тъй като не успя да убеди с представянето и облеклото си на терена.

"Марсиал излиза и носи ръкавици. Не казвам, че сме най-топлата страна в света, но хайде… Май сме! Ако сега вървиш по улицата с ръкавици, хората щяха да те гледат странно. Това, че носи ръкавици, трябва да е индикация, че нещо не е наред с него. Изпълненията му подхождат на някой, който би носил ръкавици през май на футболно игрище. Няма никакъв смисъл, така че Еик тен Хаг за да получи честен играч, който ще умре за каузата.

 Марсиал е с Юнайтед от 2015 г., като има 295 мача за клуба, но има договор само до лятото на 2024 г. и може да се счита за излишък спрямо изискванията в клуба.