Бен Дейвис така и не успя да пробие в първия състав на Ливърпул. Конкуренцията в отбора на Юрген Клоп е убийствена, но 27-годишният защитник ще получи нов шанс да се докаже и да играе редовно.  Дейвис подписа 4-годишен контракт с шотландския Рейнджърс и не скри вълнението си от новото предизвикателство пред себе си.

„Пристигнах в Рейнджърс, защото ми хареса проекта на клуба и техните амбиции за големи неща. Винаги съм се борил и ще продължа да го правя и се надявам да помогна на отбора да  спечели значими трофеи. Тимът редовно участва в европейските клубни турнири и това също ще е чудесна възможност за мен да покажа на какво съм способен. Досега бях виждал Айброкс само по телевизията, но наистина съм впечатлен от стадиона. Ще бъде нещо неописуемо, когато трибуните са пълни. Нямам търпение да започнем с официалните мачове и дано се представим успешно на всички фронтове“, каза Дейвис.

Междувременно,  новата кампания в Шотландия стартира само след 10 дни, а финалистът от последното издание на Лига Европа ще опита да намери своето място в груповата фаза на шампионската лига, като до момента съставът се представя доста добре в контролите, а снощи успя да спечели и срещу Уест Хем с  3:1.