Брендън Роджърс вече не е мениджър на Лестър. В неделния следобед специалистът бе освободен, като вече бившият му тим е замесен в сериозна битка за оцеляване. Едва ли обаче Роджърс носи цялата вина за случващото се при „лисиците“, а подобно мнение изрази и Дани Мърфи.

Според бившия халф ръководството малко е избързало с тази треньорска смяна, като той смята, че това може и да не се отрази добре на клуба.

„Не зная дали сега бе точното време за треньорски промени. Феновете обичат Брендън и няма как да е иначе, след като той направи толкова много за Лестър през тези 4 години. Отборът спечели купата на футболната асоциация, играеше в Европа, представяше се силно и всичко изглеждаше чудесно. Бях на някои от двубоите на лисиците от началото на сезона и те в никакъв случай не изглеждаха толкова лошо.

Проблемите за тях започнаха след края на Световното първенство в Катар и очевидно там нещо куца. Не смятам, че Брендън носи цялата вина за случващото се, той е страхотен мениджър и според мен го чакат още добри дни. Само времето ще покаже, дали ръководството не избърза, но може би Роджърс заслужаваше поне да завърши сезона“, каза бившият играч на Ливърпул.