Бившият футболист на Ливърпул Джърмейн Пенант откровено нападна новия мениджър на Евертън Рафаел Бенитес. 

Пенант постави под сериозна въпросителна качествата на испанския специалист и го нарече слаб треньор. 

Англичанинът, който бе част и от състава на Арсенал смело заяви, че Евертън просто ще се провали с гръм и трясък, а Бенитес скоро отново ще си търси нов клуб. 

"Рафаел Бенитес е слаб мениджър. Работил съм с него, когато бях в Ливърпул и мога да кажа толкова неща. Евертън сбъркаха с неговото назначаване и ще страдат. Те искат да се развиват, да тръгнат по нов път, но така няма да стане. Видяхме какво сътвори Рафа в Нюкасъл, аз мисля, че не направи нищо кой знае какво. Той не е лидер и никога не е бил", коментира Пенант.  

"Винаги ще си спомням онези дни в Ливърпул, когато за нас беше трудно. На полувремето изоставахме в резултата, а мениджърът просто мълчеше и не знаеше какво да прави. Тогава, Стивън Джерард бе големият лидер. Той поемаше отговорността и говореше доста повече от Рафа. Испанецът изобщо не е толкова специален, както си мислят някои хора", добави той. 

"Другото, което не ми харесваше бе това, че ти не можеш да отидеш при него и да му споделиш проблемите си като човек. Да му разкажеш, ако нещо те тревожи, Бенитес просто не търсеше контакта с нас. Джерард правеше всичко и на моменти неговата роля бе значително по-голяма отколкото тази на треньора. Евертън сами си избраха мениджъра, но съжалявам, предупреждавам ги да не очакват нищо позитивно", коментира Пенант.