Лятото на 2018-а година донесе така жадуваната от феновете на Евертън раздяла с мениджъра Сам Алърдайс, ала белезите от неособено дългия му престой все още не са избледнели. Поне не и за крилото Никола Влашич, който си позволи немалко критики към бившия наставник.

Към днешна дата „карамелите” се изявяват под ръководството на Марко Силва, който беше техният предпочитан вариант след уволнението на Роналд Куман. Заради невъзможността да отмъкнат тогавашния треньор на Уотфорд се стигна до компромис с назначаването на Алърдайс, но нещата определено не се получиха с англичанина начело.

21-годишният Влашич има 19 мача и 2 гола за Евертън, а през настоящия сезон се подвизава под наем в ЦСКА Москва. Той акостира в Ливърпул (срещу 10 милиона паунда) по желание на Роналд Куман през 2017-а, ала след раздялата с холандския наставник шансовете му изява бяха ограничени. Това обаче не е единственият лош спомен от дните с Алърдайс като наставник.

„Отборът се ужасяваше от всичко, най-вече от феновете си”, припомни си хърватинът. „Всичко се промени, след като Куман си тръгна. Футболът, който играехме при Големия Сам, беше ужасен. Не знам дали изобщо можеше да се нарече футбол.”

„През този сезон отборът играе по различен начин при Марко Силва. Футболът е много добър, но резултатите все още липсват”, допълни Влашич пред „Спортске Новости”. „Вярно е, че Евертън не постигна така желания пробив, но поне сега феновете могат да се радват на нормален футбол, при който момчетата се опитват посредством свои действия да опитват да бележат голове и да побеждават.”

Колкото до бъдещето си във Висшата лига, самият Влашич е песимист. „Очаквам да ме продадат в мига, в който получат първа оферта”, заяви футболистът. „Евертън похарчи около 90 милиона паунда за трима играчи (през лятото на 2018-а – б.р.) – Ричарлисон, Йери Мина и Люка Дин. Очевидно те търсят големи имена и футболисти от грандове като Барселона. Когато вземеш трима футболисти от Барселона само в рамките на дни (има предвид Мина, Дин и дошлия под наем Андре Гомеш – б.р.), то тогава е ясно, че не обръщаш много внимание на тези, които идват по-малки първенства”, добави Влашич.

През настоящия сезон Влашич определено се нрави с представянето си за ЦСКА Москва. Фланговият игач има 20 официални мача със 7 гола и 4 асистенции. От тях 3 гола и 2 асистенции той даде в 6-те си мача от груповата фаза на Шампионската лига.