Джак Уилшър така и не успя да разкрие пълния си потенциал. Той бе смятан за една от големите надежди не само на Арсенал, но и на световния футбол, но нещата не се развиха добре за 30-годишния футболист.

Редица контузии попречиха на бившия английски национал да разкрие пълния потенциал, с който разполага. Това признава откровено и полузащитникът, който обаче все още не се е предал и вярва, че един ден може да бъде успешен мениджър.

„За съжаление не успях да постигна това, което искам и едва ли ще се случи. Контузиите попречиха на кариерата ми и много трудно отново ще играя футбол на високо ниво. Вече съм на 30 и трябва да си казваме истината, защото няма никакъв смисъл да се залъгвам, че имам още много време пред себе си да играя.

Трябва да помисля какво искам да правя след това и аз съм взел своето решение, но е факт, че във футбола нещата можеха да се развият по съвсем различен начин за мен. Не се предавам обаче и гледам с оптимизъм към бъдещето.

Искам един ден да бъда успешен мениджър и да постигна много успехи. След като не успях на терена, дано поне в треньорската професия се справя по-добре. Мисля, че мога да дам достатъчно със знанията си и се надявам, че ще се превърна в един от добрите мениджъри в Англия“, сподели Уилшър.