Бившият футболист на Арсенал - Гаел Клиши, направи доста любопитно изказване. В последните дни много легенди се изказват за бъдещето на „артилеристите“, но за разлика от повечето хора, французинът смята, че мениджърът на „лондончани“ Микел Артета трябва да получи достатъчно време, за да покаже възможностите си.

Арсенал поне до този момент преживява един от най-разочароващите сезони в историята си, но миналият и през Манчестър Сити състезател вярва, че шефовете на клуба не бива да бързат с уволнението на испанския наставник.

"Трудно е да опишеш сезона на Арсенал. Пълен е с разочарования и посредствени мачове. Виждам, че доста експерти наблягат на това, но и аз ще го кажа сега. Дано феновете най-после оценят истински Арсен Венгер, сега дано видят какъв мениджър загубиха. Те никога не бяха доволни, все имаше нещо, от което да се оплачат, е днес положението е много по-лошо. Венгер не носеше купи, но всяка година Арсенал бе в шампионска лига, тогава всички твърдяха, че това не е достатъчно."

"Е, дано привържениците си вземат поука. Не считам, че Артета е лош мениджър и той носи главната вина за състоянието ни. А пък и не желая да сме като Манчестър Сити и да разчитаме само на парите си. Трябва да има баланс, нека Артета остане и получи време, нищо не става лесно и откакто Венгер не е начело Арсенал има сериозни проблеми. Това е преходен период, но аз вярвам в мениджъра. Ако ръководството му гласува доверие, Микел може да се превърне в следващия Арсен Венгер“, каза Клиши.