Бившата голяма надежда на Арсенал Джак Уилшър призна, че обмисля дали да не се откаже от футбола на 29 години. Кариерата на халфа тръгна надолу последните години. Той бе преследван от контузии и нивото му падна. Миналата година той игра с Борнемут в Чемпиъншип, а сега е свободен агент и към него няма никакви оферти.

Попитан дали може да спре с футбола, Уилшър отговори:

“Да, минава ми такава мисъл. Когато си в клуб и тренираш всеки ден, си мислиш: “Трябва да тренирам добре днес, трябва да покажа на мениджъра, че съм готов за уикенда.” Аз нямам това. Будя се сутрин и си мисля: “Трябва да отида да тренирам някъде. Обикновено сам. Търся мотивация. В момента често се питам: За какво го правя? Казах на агента ми, че не искам да бъда в тази позиция, в която чакам и чакам.”

“Децата ми са на възраст, на която разбират. Особено Арчи, който е на девет. Той ме пита неща от сорта: “Защо не играеш в Ла Лига? Ами МЛС?” Той обича футбола, знае всичко за футбола. Трудно ми е да му обясня. Пита: “Как нито един клуб не те иска?” Не знам, но как да му обясня? Те имат приятели в училище, а децата могат да бъдат брутални: “Защо баща ти не работи? Не е ли достатъчно добър? Не е ли добър футболист?” Трудно е”.