Бившият английски национал Тревър Синклер твърди, че нападателят на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг в момента е на нивото на звездите на Барселона и Ювентус - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Той смята, че нападателят на "гражданите" трябва да струва 200 милиона паунда и може да се превърне в най-добрия играч на Англия.

Въпреки че беше обект на критики, особено след като напусна Ливърпул, за да отиде в Манчестър Сити за 50 милиона паунда през 2015 г., а също и заради Световното първенство, което се проведе миналата година, Стърлинг доказа на критиците си, че грешат с формата, която показва в последно време.

Цифрите говорят сами по себе си и след като Стърлинг помогна на отбора си да победи България и Косово с два гола и три асистенции, Синклер вярва, че той е на път да се превърне в най-добрия футболист в света.

Пред TalkSPORT Синклер каза, че в момента Стърлинг е в топ 3 на най-добрите футболисти и би бил изненадан ако той не струва 200 милиона паунда.

"Той е най-добрият играч на Англия и е първият в списъка на Пеп Гуардиола. Бих го поставил до Меси и Роналдо. Единствената разлика между тях е времето. Те го правят от 15 години, а той едва сега започва. Но ако продължава да поддържа формата, която показва, хората ще започнат да го смятат за най-добрият футболист в света и мисля, че заслужава това признание.

"Ако погледнете другите играчи, които получават повече пари и видите головете и асистенциите им - той е точно там, сред най-добрите. Гледах го в събота и той се раздаваше точно както Меси го прави за Барселона всяка седмица. Крайният продукт и решенията, които взима в Англия и Манчестър Сити, са толкова последователни, че трябва да бъде смятан за един от най-добрите играчи в света", коментира той.