В Нюкасъл определено изпитват затруднения в последно време. Резултатите не са такива, каквито привържениците на „свраките“ желаят, а феновете се надяват, че след международната пауза нещата ще изглеждат по различен начин. Според бившия футболист на Ливърпул - Джейми Реднап, контузиите на основни футболисти са сред  причините за трудния период, през който преминава Нюкасъл. Той обаче е оптимист, че ситуацията в клуба ще се подобрява с течение на времето. 
 
„Не трябва да бъдем толкова критични към Нюкасъл, защото всеки един отбор минава през спадове. Да, със сигурност, поражението от Борнемут през уикенда не бе очаквано, но във висшата лига никой не ти дава нищо даром. Аз мисля, че те просто имат лош късмет. Погледнете колко контузени състезатели има в състава и това за съжаление се случва в доста неприятен момент. На Еди Хау не му е никак лесно да се справя без редица свои класни футболисти и сякаш в Нюкасъл към днешна дата  липсва  атакуващата мощ. Трудно е, но моето мнение е, че това е само временно. 
 
Всички тези отсъстващи играчи ще се завърнат в един момент и отборът ще изглежда по съвсем различен начин. Нюкасъл трябва да мине през това, а и те няма какво да направят поне до януарския трансферен прозорец. Ще разберем тепърва как ще се развият събитията след международната пауза, но нека феновете са търпеливи и осъзнаят, че това, което се случва в Нюкасъл е просто моментен спад, през който преминава всеки един клуб“, коментира Реднап.