Марсело Биелса не изключи възможността Калвин Филипс да се подложи на операция на рамото на фона на това, че клубът в момента преценява дали полузащитникът е изправен пред дълъг престой в лазарета с проблем в адуктора.

Английският национал се бори с проблем в рамото от получаването на контузията срещу Уест Бромич в края на миналия сезон. 26-годишният футболист, заедно с Лиъм Купър и Патрик Бамфорд получиха травми на адукторите при равенството на Лийдс с Брентфорд в неделя, като мениджърът на „белите“ Биелса не конкретизира кога тримата ще подновят тренировки. Според информациите Филипс може да пропусне следващите два месеца.

„Времето, в което те ще отсъстват, зависи от това какво ще е състоянието им в следващите дни, не мога да се изразя по-ясно от това. Ако времето, за което Филипс трябва да се възстанови от контузията си на адуктора, надвиши това за възстановяване от травмата на рамото, то тогава има смисъл. Но тъй като не знам колко дълго ще отнеме да се възстанови от сегашния си проблем, не мога да приложа здравия разум“, коментира аржентинският специалист.

Бамфорд се появи от пейката, за да вкара изравнителния гол срещу Брентфорд в добавеното време на срещата на „Еланд Роуд“ през уикенда след близо тримесечно отсъствие от терените поради контузия на глезена. Лийдс, който е 16-и във Висшата лига преди поредния кръг в първенството, гостува на доскорошния лидер Челси в събота, целейки се в това да постигне четвърти последователен двубой без поражение в Лигата.