Марсело Биелса обеща да остане верен на атакуващите си принципи независимо от разгромната загуба на Лийдс от Манчестър Юнайтед с 2:6 снощи. „Белите“ спечелиха много фенове за високоенергичния и високопресиращ стил на игра този сезон във Висшата лига, но бяха разбити от „червените дяволи“ на „Олд Трафорд“, след като играчите на Оле Гунар Солскяер играха великолепно и с бързина в свободните пространства на противниковото поле.

За първи път отбор на Лудия допусна шест гола в официален двубой след разгромното поражение на Нюелс Олд Бойс от Сан Лоренцо с 0:6 за Копа Либертадорес през февруари 1992 и тежкото поражение означаваше, че Лийдс е допуснал вече 30 попадения в Премиършип тази кампания – повече от всеки друг отбор.

Въпреки това, аржентинският им наставник не смята да променя философията си.

„Те се възползваха от нашите грешни пасове, когато се опитахме да изградим атаките и тъкмо така създадоха по-голямата част от шансовете си. Ако противниковият отбор успее да наложи своя стил на игра срещу нас, това означава, че мениджърът на съперника е успял да го неутрализира. Ще коригираме някои неща, но няма да изневерим на стила на игра“, каза специалистът.

Той добави, че стилът на игра на Лийдс е поставян под въпрос само когато отборът губи.

„Когато губим, се появяват въпроси за стила на игра, а когато печелим, ни хвалят. Това е нещо, с което трябва да се примирим“, допълни аржентинският мениджър. Резултатът остави Лийдс на 14-о място в лигата със 17 точки, на седем от опасната зона. Тимът посреща Бърнли във Висшата лига в неделя.