Отборът на Манчестър Сити затвори 22-ия кръг по възможно най-добрия начин за себе си, надвивайки с 3:0 Уулвърхемптън като домакин. „Гражданите”  бяха много по-добрият отбор на терена и съвсем заслужено стигнаха до категоричния успех. Габриел Жезус откри резултата в деветата минута, след което Уили Боли си изкара директен червен картон в 19-ата, за да направи съдбата на своите в Манчестър още по-тежка. В 39-ата Жезус вкара своя втори гол, за да донесе добър аванс на „гражданите” до почивката. През втората част пък Сити стигна до трети гол, а точен за домакините бе капитанът на Уулвс Конър Коуди, след автогол в 78-ата минута. Позитивна нотка за тима на "гражданите" е и сухата мрежа, която записаха в тази среща. Това е първият домакински мач на Сити, в който не допускат попадение в собствената си врата у дома от октомври миналата година (бел.ред: победата над Бърнли с 5:0). Друг интересен факт от срещата е, че гостите от Уулвърхемптън имаха едва три нарушения в хода на 90-те минути, но в тези три нарушение те си осигуриха червен картон, както и дузпа за противниковия отбор.

По този начин „гражданите” запазиха четирите точки пасив, който имат спрямо лидера Ливърпул (57). Сити е с 53 точки, а също така успяха да се откъснат пред третия Тотнъм (48), който допусна неприятно поражение от Манчестър Юнайтед (0:1). Уулвърхемптън остава на 11-ото място с 29 точки.

Хосеп Гуардиола направи две промени, за разлика от предходното си домакинство във Висшата лига – срещу Ливърпул (2:1). Испанецът заложи на Данило на левия бек, докато Кайл Уокър замени имащия мускулен проблем Венсан Компани. Серхио Агуеро бе оставен на пейката, а Габриел Жезус поведе атаката на шампионите.

Нуно Ешпирито Санто пък направи три промени, като Рубен Невеш стартира от първата минута, заменяйки Ромен Саис. Елдер Коща остана резерва, а на негово място започна Диого Жота, докато в защита Иван Кавалейро бе заменен от Леандер Дендонкер.

Сити заигра много силно още с първия съдийски сигнал на Крейг Поусън и откри резултата в Манчестър при първата си по-изгодна ситуация. Аймерик Лапорт пусна пас по земя отляво за спринтиращия Лерой Сане, който комбинира моментално с Жезус. Бразилецът нямаше как да пропусне след прелестния пас на германското крило и откри резултата в последния мач от кръга – 1:0 за Сити.

Четвърт час след началото на мача пък Давид Силва стреля от средна дистанция, а топката рикошира, но въпреки това Руи Патрисио се намеси и изби в ъглов удар. Четири по-късно Уулвс остана с 10 човека, след като Вили Боли бе изгонен директно след грубо влизане в краката на Бернардо Силва. Бранителят на гостите игра първо с топката, но деянието бе доста грубо, което даде повода на Поусън да го изгони веднага.

Постепенно Сити укроти играта си, а в 36-ата „вълците” бяха близо до това да изравнят резултата. Ууулвс създаде контраакция, а Джони Кастро бе видян вляво от Раул Хименес. Кастро пусна напред за Диого Жота, но той се размина без малко с топката, пропускайки да я засече във вратата на Едерсон.

Три по-късно Рахийм Стърлинг се промъкна зад Райън Бенет, а защитникът на Уулвс препъна крилото на Сити, за да може домакините да получат дузпа. Габриел Жезус застана зад топката и с добър изстрел удвои актива на своя отбор – 2:0.

В 50-тата минута Сити имаше чудесна възможност да покачи още резултата си. Бернардо Силва премина през двама противникови играчи и подаде към Лерой Сане вдясно. Германецът не бе притискан от никой, ала ударът му от наказателното поле бе ужасяващ и топката отиде в аут. Четири по-късно пък Фернандиньо стреля от средна дистанция, но Руи Патрисио улови рутинно. Миг по-късно и Уокър опита късмета си от дистанция, но се стигна до поредното спасяване на португалския страж на гостите.

В 76-ата влезлият като резерва Кевин Де Брюин стреля мощно в долния десен ъгъл на вратата на Уулвс, ала Патрисио прати топката в корнер. След изпълнението му „гражданите” оформиха класиката в Манчестър.

Илкай Гюндоган пусна късо за Де Брюин, който центрира силно в наказателното поле на Уулвс. Ромен Саис закачи с главата си топката, а тя после рикошира в бедрото на Конър Коуди, за да влети в мрежата на гостите за трети път – 3:0.

До края на мача хората на Хосеп Гуардиола продължиха да нападат, но някак защитата на Уулвърхемптън успяваше да се справя с набезите на офанзивните футболисти на "гражданите".

След този мач Сити ще гостува на Хъдърсфийлд, който ще бъде с нов мениджър, след като Дейвид Вагнер напусна "териерите" по-рано в понеделник, докато Уулвърхемптън приема Лестър. Двата мача са през идния уикенд.