Почти сигурно сезоните в третото и четвъртото ниво на английския футбола - Лига 1 и Лига 2, няма да бъдат подновени и ще бъдат окончателно прекратени заради пандемията от COVID-19. Това разкри бившият капитан на Манчестър Юнайтед и настоящ съсобственик на тима от Лига 2 Салфорд Сити Гари Невил.

Ръководните органи във Футболната асоциация на страната са решени да завършат кампаниите във Висшата лига и Чемпиъншип през лятото, но според Невил това няма как да се случи с другите две професионални дивизии. "Знаем какви мерки предприемат Бундеслигата и Висшата лига, за да е възможно отново да се играят мачове. Това струва много пари и няма как да се случи с Лига 1 и Лига 2. Говорим за инвестирането на милиони паунда за изпълнението на здравните протоколи, осигуряването на неутрални стадиони, всичката логистика, хотели - това са огромни разходи. Лига 1 и Лига 2 не могат да ги финансират, клубовете няма да го направят", обясни Невил.

"Има и допълнителни усложнения, като това че договорите на 50 процента от играчите в Лига 1 и Лига 2 изтичат след два месеца и клубовете няма да искат да им плащат допълнително. Няма да има фенове по стадионите, а клубовете ще трябва да плащат на играчите пари за изигран мач и различни бонуси. Клубовете нямат тези пари. Единственият вариант сезоните да бъдат довършени е ако Висшата лига финансира това, но в момента дори те не са в много добра позиция, така че надали това ще се случи", допълни анализаторът на Скай Спортс. /БГНЕС