ратарят на Арсенал Бернд Лено прогнозира, че Манчестър Сити ще спечели шампионската титла във Висшата лига в края на сезона, а "артилеристите" и Тотнъм ще се преборят за място в топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Двата лондонски тима водят битка с Челси и Манчестър Юнайтед за топ 4, като всички отбори допускат грешки в последните кръгове и остава неясно кой ще завърши в първата четворка. "Мисля, че ще бъдем ние и Тотнъм. Вярвам в класата на нашия отбор и всичко е в нашите ръце", коментира Лено. Арсенал има шанс да си осигури участие в Шампионската лига и чрез триумф в Лига Европа, където предстои да срещне Валенсия във фаза на полуфиналите. "И двата пътя са тежки. Играем с Валенсия, които са силен отбор, а на финал може да се изправим срещу Челси. Това е много трудно, а във Висшата лига ни предстоят три гостувания. Не мога да кажа кое е по-трудното. Трябва да сме концентрирани във всеки мач и да победим Уулвс тази вечер. Мисля, че 10 точки от последните четири мача ще са достатъчни, но не съм сигурен", каза немският страж.

Той даде прогноза и за оспорваната битка за титлата между отборите на Манчестър Сити и Ливърпул. "Манчестър Сити ще бъде първи, защото Ливърпул имат и мачове в Шампионската лига, така че може да изгубят малко от силата и енергията си. Мисля, че те имат реален шанс срещу Барселона, шансовете са 50-50. Сити имат само финала във ФА Къп и мачовете от Висшата лига", заяви Лено. /БГНЕС