Бернд Лено не получи голям шанс в Арсенал при конкуренцията от Аарън Рамсдейл в началото на сезон 2021-22. Бившият вратар на Шефилд Юнайтед след това направи своето място номер непоклатимо и затвърди престоя си там през тази кампания. Говорейки за напускането си във Фулъм през лятото, Лено твърди, че изявите му не са били достатъчна причина, за да загуби мястото си.

"Нямам токсични чувства или лоша енергия за Арсенал. Не завърши по перфектния начин, но приемането ми на "Емирейтс" беше наистина добро. Феновете идват при мен и казват: "Благодаря ти за четирите години... ти беше много добър". Бях наистина доволен от моите изпълнения. Дори когато си тръхнан, знаех, че не съм направил нищо лошо. Влязох през входната врата и излязох през входната врата. Все още имам връзка с клуба" сподели Лено.

"За мен беше ясно, че искам да остана във Висшата лига. Това е най-добрата лига в света до момента, а живота в Лондон, наистина го обичам тук. Говорих с хора от Арсенал, че искам да се присъединя към Фулъм. Всички казаха, че това е хубав семеен клуб. Играх много пъти срещу Фулъм и това е стадион от старата школа. Всички тези аспекти изиграха роля. В началото основната цел беше оставане във Висшата лига. Ние сме на четвъртфиналите на ФА Къп, седми сме в лигата - никой не го очакваше", добави стражът на Фулъм.

Докато бившия му отбор е с пет точки преднина на върха в таблицата на Висшата лига след вдъхновено завръщане през уикенда, Лено не е претърпял твърде значителен спад в качеството, откакто се присъедини към Фулъм. Отборът на Марко Силва е един от най-добре представящите се отбори в лигата, заедно с Брайтън и Брентфорд, и, както споменава Лено, все още има шанс за купа и европейска квота.