Халфът на Манчестър Сити - Бернардо Силва, коментира умората у играчите на фона на сгъстяващия се футболен календар. По-рано стана известно, че през 2025 г. Световното клубно първенство ще продължи един месец поради участието на 32 клуба. Поради това някои играчи могат да изиграят повече от 80 мача за сезон.
 
„Опитваме да си вършим работата, но истината е, че  броят на мачовете, които играем сега, и още повече с новите състезания, е малко луд. Футболистите не си почиват достатъчно и рискът от контузии се увеличава значително.
 
С толкова много срещи, играта ще загуби интензитет. Световното клубно първенство е топ турнир, не се оплаквам, но при този натоварен график е трудно да поддържаш форма и да имаш нужната енергия.
 
Няма да лъжа, понякога се чувствам уморен. Играем на всеки три дни, без почивка. Нямаме Коледа, нямаме лято. Но това е цената, която трябва да платиш, за да играеш в топ клуб и да се бориш за всички титли. В крайна сметка мечтата ни беше да играем на това ниво“, каза Бернардо Силва.