Офанзивният полузащитник на Манчестър Сити - Бернардо Силва, се превърна в поредния елитен футболист, който се оплака от натоварения сезон и бройката мачове, които трябва да се изиграят.

„Когато играчите се оплакват, хората казват, че не трябва да правят това заради живота, който живеят. И са прави, защото ние изживяваме една мечта в това, което правим. От друга страна, графикът е напълно безумен. Току-що получихме новината, че имаме само един почивен ден за мача за Карабао Къп. Играем с Арсенал, почиваме ден, след което гостуваме на Уотфорд. Вероятно ще играем на всеки три дни в продължение на месеци, ако не отпаднем от състезанията, в които участваме. Това е напълно абсурдно“, каза португалецът пред местното издание Record.

„В Шампионската лига, ако не се класираш директно за осминафиналите, ще трябва дори да изиграеш още два мача. Вярно е, че съставите са по-големи, но не мога да кажа, че е лесно. Не е било лесно. Прекарвам много малко време със семейството и приятелите си. Количеството мачове, на които сме подложени, е напълно абсурдно“, добави още Бернардо.

Много играчи и треньори се оплакват от все по-тежкия цикъл от мачове, като вчера притесненията си изразиха и от Съюза на професионалните играчи (ФИФПро), които представиха данни, с които подкрепят опасенията си.