Футболистът на Манчестър Сити Бернардо Силва заяви, че амбицията на мениджъра Хосеп Гуардиола е впечатляваща.

„Това, което е най-впечатляващо в Гуардиола е, че той постоянно иска повече и повече“, коментира португалецът.

„Ако спечелим в 10 последователни мача, той ще мисли за победата в 11, а след това в 12. Когато направихме 20 победи през сезон, той ни говореше толкова амбициран за 21 победата, която ни предстои. Неговата амбиция и дух на победител са впечатляващи“, добави Силва.

„Победата над Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ ни даде допълнителен импусл и увереност, за да продължим да побеждаваме.“

„Висшата лига е едно от най-интензивните първенства, може би най-интензивното в света. Където и да играеш, стадионите са пълни. Първенството те изцежда физически. Конкуренцията е много сериозна. Съдиите също така не свирят като в другите лиги. Щастлив съм, че имам възможност да играя в Премиършип“, продължи той.

„Адаптирах се много добре и бързо към живота в Англия. Всичко бе много добре. Бях приет отлично в клуба, сред съотборниците ми, от феновете. Посрещането бе фантастично. Това ми помогна много за по-бързото адаптиране в града, защото никога не е лесно да смениш един отбор, един град и една страна“, каза още Бернардо Силва.

Манчестър Сити е лидер във Висшата лига и има преднина от 16 точки пред втория Манчестър Юнайтед.