Българската футболна звезда Димитър Бербатов е на мнение, че временният мениджър на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер, трябва да поеме работата за постоянно.

Норвежецът е "под наем" от Молде до края на сезона, когато и ръководното тяло на "червените дяволи" ще обявят постоянния си вариант. С оглед на добрите резултати - 5 победи в 5 мача, с които започна Солскяер своя престой, не е изключено той да остане и за следващия сезон начело на състава.

"Ако Юнайтед продължава така, няма причина той да не остане за постоянно", заяви Бербатов пред "Mirror"..

"Той свърши чудесна работа до момента. Ако те продължат да играят така до края на сезона, определено от клуба ще дадат на Оле постоянен договор, независимо дали се класират в Топ 4, или не", добави бившият играч на Юнайтед (2008-2012 г.).

"Ако все пак от клуба не му дадат шанс, може би друг тим във Висшата лига ще го вземе. В момента той доказва името си отново на най-високо ниво и това е само в негова полза. Когато клубна легенда стане мениджър на същия отбор, той незабавно привлича вниманието на всички играчи - най-вече, защото е бил на същото място и вече е показал качествата си", каза още Бербо.

В неделя Юнайтед гостува на Тотнъм на "Уембли" в среща между два от бившите клубове на Бербатов в Англия. Именно след сделка между "шпорите" и Юнайтед за 30,75 млн. паунда през 2008-а благоевградчанинът премина на "Олд Трафорд". 

"Да, Оле тръгна безгрешно, но загубата все някога ще дойде. Ще бъде интересно да видим как новият мениджър ще реагира на нея. Разбира се, има и вариант те да не загубят нито веднъж до края на сезона...Това ще бъде наистина невероятно", каза още бившият нападател.

"Ако Тотнъм преодолее умората в краката си, ще има голям шанс да спечели. Но Юнайтед са много мотивирани и уверени след 5 победи и сега могат да вземат успеха. Ще успеят, ако играят умно и се възползват от умората на "Спърс". Ще бъде голямо шоу, сигурен съм. Загуба и за двата тима ще им коства много, най-вече за техните цели през сезона", сподели още Бербатов.

"Когато имаш толкова звезди в отбора, както е в случая с Юнайтед, понякога е нужна само мотивация - нищо повече. Не мисля, че някой може да оспори, че Оле свърши чудесна работа до момента.

Понякога просто трябва да им нарисуваш една картина на дъската и да им покажеш как да спечелят. Няколко думи за мотивация и това е. Ако си честен със своите играчи, те ще ти вярват и ще те разбират. Тези малки детайли могат да изиграят голяма роля във всеки футболен клуб", завърши най-успелият български футболист за последното десетилетие.