Бившият футболист и голмайстор на България - Димитър Бербатов, коментира темата около бъдещата промяна на треньорския пост в Ливърпул. Голмайсторът от миналото десетилетие на Манчестър Юнайтед смята, че Шаби Алонсо е фаворит №1 за наследник на Юрген Клоп, като Бербо подчерта, че според него испанецът вече мисли за следващото си начинание на "Анфийлд".

"Алонсо ще бъде кандидат номер едно за поста в Ливърпул. Обзалагам се, че вече е започнал да мисли за работата в Ливърпул. Може би някой вече се е свързал с него? Нека да изчакаме и да видим. Единственото име, което изникна веднага в съзнанието ми, когато беше обявено, че Клоп напуска, беше на Шаби Алонсо.

Алонсо досега показва, че може да се справи с всичко. Ливърпул ще бъде още по-голямо предизвикателство за него, но той ще има увереността, че може да се справи въз основа на това, което постига в момента.

 

Ще пасне на Ливърпул, защото няма голяма разлика в начина, по който играят двата отбора. Леверкузен пресира високо, когато трябва, контролират топката, играят със смели пасове.

Освен това Алонсо има страхотно око за таланта. Никой не беше чувал за някои от играчите в отбора на Леверкузен преди пристигането му. Алонсо ги разви. Така че очевидно той има този потенциал да види талантите, да ги развие и да ги накара да играят добър футбол", смята Бербатов.