Маркъс Рашфорд има всички шансове  един ден да се превърне в капитан и никога да не напусне Манчестър Юнайтед. Заключението направи бившата звезда на „червените дяволи” Димитър Бербатов.

Маркъс Рашфорд има 55 гола за тима в 188 мача, откакто е в първия отбор на „Олд Трафорд” от 2015 година. Преди това той беше част от академията на Юнайтед.

Димитър Бербатов вярва, че английският национал скоро ще попадне в радара на някои от най-големите европейски клубове, но в същото време е уверен, че може да се превърне в легенда като Райън Гигс, Пол Скоулс и Гари Невил.

„Той все още е толкова млад и без съмнение ще влезе в полезрението на няколко клуба, но аз го виждам като типично отгледан играч на Манчестър Юнайтед. Човек, който носи факела от академията на Юнайтед. Той е истинският пример как може да се стигне по-далеч, може би един ден може да бъде в ролята на капитан”, сподели Димитър Бербатов.

„Смятам, че ще остане в Юнайтед дълго време и често, и няма да се изненадам, ако остане до края на кариерата си. Винаги съм искал и аз да бъда такъв играч, само с един клуб, но за мен беше невъзможно”, каза още Димитър Бербатов.

Маркъс Рашфорд блести ярко през настоящия сезон за Юнайтед, тъй като е най-добрият голмайстор на клуба във Висшата лига със седем гола в 13 срещи.

„Прекрасно е, че ставаме свидетели на доброто му представяне и това, че вкарва голове. Надявам се това да продължи дълго време”, завърши бившият български национал.