Бившият български национал Димитър Бербатов определи полузащитника на Манчестър Юнайтед Фред като играч на сезона за „червените дяволи“. Бразилецът имаше тежък старт на „Олд Трафорд“, но през тази кампания процъфтява под ръководството на Оле Гунар Солскяер в сърцето на полузащитата.

Бербатов сравни Фред с футболиста на Тотнъм Муса Сисоко, който в началото на престоя си също бе бледа сянка на формата си от Нюкасъл, но сега показва значително подобрение на терена.

„Отначало на Фред му беше трудно в Юнайтед, свиквайки с темпото, със скоростта на мачовете и предизвикателствата“, каза Бербатов пред „Betfair“.

„Не е лесно, идвайки от друга лига, а понякога той прекарваше твърде много време с топката и лесно губеше притежанието ѝ. Бавно, но сигурно обаче играта му се промени и той свикна във Висшата лига. Подобрението на Фред ми напомня как Муса Сисоко започна в Тотнъм. Хората не го оцениха, но сега той вече е играч на сезона и феновете го обичат. Търпението се отплаща и подобно на Сисоко, Фред доказва, че е израснал. Той не получава обаче много внимание, защото Бруно Фернандеш все още е в светлината на прожекторите и Погба отново е готов за игра, но Фред си има място в халфовата линия. Смятам, че, ако не е в заглавията, но играе редовно, ще го приеме“, коментира още Берба.

„Ако сте атакуващ играч и знаете, че има някого зад теб, вие ще вървите напред напред и няма да се страхувате да загубите топката. Когато знаете, че имате Фред, който покрива гърба ви и говорите преди мача и сте уверен, че вашият съотборник ще бъде там за вас, става много по-лесно като атакуващ играч да поемете рискове“, заяви още бившият играч на „червените дяволи“.