Проблемите на Гарет Бейл в Тотнъм едва ли ще имат щастлива развръзка, прогнозира бившият нападател на отбора Димитър Бербатов. Откакто бе преотстъпен от Реал Мадрид, уелсецът играе много рядко в английското първенство, а освен това дори не бе в групата за мача срещу Евертън за Купата на ФА през седмицата.

"Ситуацията е лоша за отбора, за самия футболист и за мениджъра. Гледката не е никак приятна и не виждам как тя ще бъде разрешена. От това, което виждам, на Бейл му липсва нещо и не мисля, че цялата тази история ще има щастлив край. Странна ситуация", каза бившият български национал в интервю за популярна компания за букмейкърски залози.

Междувременно мениджърът Жозе Моуриньо критикува Гарет Бейл за поста в Инстаграм, с който уелсецът уверява феновете, че е в достатъчно добро здраве и форма, за да играе срещу Евертън. Португалецът обясни, че той не е бил в групата по собствено желание, въпреки че скенерът не е показал наличие на контузия.

"Трябва да призная, че неговият пост ме предизвиква да давам обяснения, защото не отговаря на реалността. От началото на сезона се опитвам да държа нещата между мен и него, в съблекалнята, но сега съм принуден да адресирам ситуацията публично", каза Моуриньо преди съботното гостуване на лидера в класирането Манчестър Сити.

"Може би този пост дори не е негова отговорност, нямам представа. Но в него пише, че тренировката е минала добре, че той е готов за игра и че няма нищо нередно. Всъщност, той не се чувстваше добре и сам поиска скенер. Направихме го и не открихме нищо, но той продължаваше да изпитва неразположение.

"Треньорите и лекарите никога не бива да се противопоставят на чувствата на самите футболисти, защото те са по-важни от нашите. Той не беше готов за този мач и нямам какво повече да кажа по въпроса. Ако е готов за утре, той ще бъде в групата утре".