Манчестър Юнайтед трябва да остави Майкъл Карик на поста мениджър до края на сезона, но в същото време да се съсредоточи върху привличането на Маурисио Почетино като дългосрочен вариант, твърди Димитър Бербатов, цитиран от агенция Ройтерс.

Карик, бивш съотборник на Бербатов в Юнайтед, бе оставен да води отбора след раздялата с Оле Гунар Солскяер и според бившия български национал той е перфектен вариант на поста.

"Ако Юнайтед ще бъде с временен мениджър до края на сезона, то Майкъл Карик е човекът за тази работа. Той е в клуба от доста време и първо беше в треньорския щаб на Жозе Моуриньо, а после и при Солскяер. Познавам го добре и знам, че през кариерата си той се е учил от някои от най-добрите мениджъри. Майкъл има опит и лидерски качества, има добра комуникация с всички в отбора и е дълбоко уважаван от своите колеги. Футболистите на Юнайтед ще се вслушват в думите му и ще играят за него", заяви Бербатов в колонката си за Бетфеър.
Почетино има договор с Пари Сен Жермен до 2023-а година, но е често свързван с поста в Юнайтед. Бившият защитник на отбора Гари Невил твърди, че аржентинецът би приел моментално оферта на Юнайтед, а Бербатов е съгласен с неговото мнение.

"Юнайтед от дълго време проявява интерес към Почетино, но ми е трудно да си представя как Пари Сен Жермен ще го изпрати на Олд Трафорд. Това може да се случи само при положение, че Зинедин Зидан се озове в Париж. Ако той е съгласен с това, тогава може би и Почетино може да пристигне в Юнайтед", продължава българинът.

"Феновете на отбора биха се радвали на подобен ход, тъй като той постигна много в Тотнъм. Почетино е треньор, който гради отбори, а това се харесва на хората".

Бербатов също така изрази симпатии към Солскяер, което е критикуван от първия си ден в Юнайтед: "Много хора се съмняваха дали той е правилният човек за поста, което може би е повлияло на неговото самочувствие и на отбора като цяло. Всички сме хора и когато постоянно те дъвчат, напрежението рано или късно те застига".