Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов предложи своята гледна точка и възможност за решение на проблемите на Расмус Хойлунд и липсата на голове на целия тим. “Червените дяволи” имат сериозни затруднения с отбелязването на попадения от началото на сезона и са единствения тим с отрицателна голова разлика в топ 10. Самият Хойлунд пък успя да се разпише само веднъж в досегашните си 15 срещи в Премиър лийг

“Знам точно през какво преминава, когато не бележи, защото всеки нападател е имал такива периоди, понякога дълги, понякога кратки. Знам и колко е трудно, когато се озовеш в този начин на мислене. Какво става? Ще вкарам ли някога гол? Достатъчно добър ли съм? Правя ли достатъчно за съотборниците си? Всичко това му минава през главата и е много трудно, но той трябва да спре да го прави. Това е негативно мислене и няма да го доведе до някъде. Трябва да се върне към простите неща. Да отиде на тренировъчното игрище и ако трябва, да застане на празна врата, да вземе някой, който просто да му подава, а той да започне да стреля към вратата, да бележи, да опитва различни позиции. Да придобие навици, да развие навици, да знае къде е целта. Да внедри всичко това в тренировъчния процес,” съветва Бербатов.

Бившият български национал също така не смята, че Манчестър Юнайтед ще направи добра услуга на Хойлунд, ако през този януари привлече нов нападател, тъй като това ще отправи противоречиво послание към датчанина. Бербатов, който има и голмайсторски приз на Премиър лийг, призова Маркъс Рашфорд, като най-опитен, да поеме своята отговорност и да поведе по-младите си съотборници.

“Ако сега вземат централен нападател, какво послание изпращат на Расмус? Взеха го, за да вкарва голове, той е млад играч за бъдещето. Сега, ако се вземе някой друг за неговата позиция, той ще си помисли “чакай, какво става тук?”. Разбира се, някой ще каже, че конкуренцията е здравословна, трябва да се бориш за мястото си. Положението с нападателите в Манчестър Юнайтед е трудно, но те са много млади. Рашфорд също е млад, но има много опит, защото е в отбора от много време. Той е човекът, който трябва да поеме отговорността за положението и да поведе Расмус и Гарначо. Те са млади, но трябва да бъдат силни психически и смели, за да се справят в тези трудни времена. Дори и да не успееш да бележиш, трябва да продължиш да тичаш, да се бориш за позицията си и в крайна сметка ще вкараш. Ако Юнайтед все пак вземе нападател, това ще добави конкуренция, която е необходима. Ако не си готов, то ще дойде някой друг, така работи футбола,” заяви Димитър Бербатов.