Голмайсторът на националния отбор на България – Димитър Бербатов, намекна, че е в готовност да помогне на бившия си съотборник Уейн Рууни в Бирмингам Сити. Както е известно, славният английски нападател пое бирмингамци наскоро, а емблематичният български стрелец разкри, че е в готовност да помогне в някакво качество на бившия си съотборник.

Двамата играха заедно в Манчестър Юнайтед и Бербо вкара 48 гола в 102 мача. След отказването си от футбола Бербатов за кратко беше помощник-треньор в Етър в родната efbet Лига, но отказва да се насочи към треньорството. „Имам свой собствен път и нямам планове да се занимавам с треньорство, но винаги съм в готовност да помагам и съветвам Рууни“, каза Берба пред популярен буукмейкърски сайт.

„Обичам футбола и мога да донеса нещо. Никога не знае човек. Любопитен съм да видя как Уаза напредва в тази линия на работа, защото в Америка е едно, докато в Англия е различно“, сподели още Бербатов.

Освен че беше попитан дали ще помага на Рууни в Бирмингам, Бербатов беше попитан колко успешен според него ще бъде новият мениджър на „сините“ и дали поставянето на големи цели са постижими. Сред привържениците на клуба имаше много дебати поради лошото мениджърско досие на Рууни, но Бербатов е оптимист, че бившият му колега може да развие мениджърските си умения.

„Уейн е голямо име във футбола. Той знае, че когато се откажеш, то името ти може да ти намери място в спорта, но когато говорим за треньорство, трябва да започнеш от самото начало. Работата в Бирмингам ще е трудна и искаш някой, който да бъде до теб. Чудесно е, че Уейн добави човек като Джон Ошей в своя екип“, допълни българинът.