Димитър Бербатов е сред най-споменаваните имена сред феновете на футбола в Англия този следобед. Причината е, че българинът е гост-анализатор в студиото на BBC One за мача между бившите му отбори Фулъм и Тотнъм.

Преди участието си в студиото, Бербатов даде кратко забавно интервю за Фейсбук страницата на "Match of the Day", а въпросите в него му задаваше бившият му съотборник в Тотнъм Джърмейн Джинас.

Бербатов гледа на живо мача на бившите си отбори

Джинас определи Бербатов като "един от най-готините футболисти, с които съм играл" и го попита за най-добрия му спомен с екипа на "шпорите".

"Най-добрият спомен с Тотнъм беше, когато спечелихме Купата. Победихме Челси, аз вкарах гол, още по-добре за мен."

"Всички са специални, всеки е донесъл нещо за отбора и за мен", сподели нападателят за своите бивши съотборници.

Бербатов говори и за своите партньори в атака през годината: "Първо се сещам за Кийно (Роби Кийн б.р.), с него всичко беше ясно, страхотно партньорство. В Ман Юнайтед всички бяха страхотни и ме правеха по-добър като човек и футболист. В Леверкузен играех с един бразилец, Франца, невероятен, победихме Байерн Мюнхен с 5:1."

Всички си загубиха ума по гримирания Бербатов

Берба говори и за чувствата си към Манчестър Юнайтед и Тотнъм:

"Да играеш за Ман Юнайтед е страхотно, чувството да си в най-големия клуб в света според мен, е специално. Беше възнаграждение за моята работа, за жертвите в кариерата ми."

"Спърс бе отборът който ми даде възможността да покажа какво мога в Англия. Винаги ще съм благодарен  на Тотнъм, на Мартин Йол като треньор, той ми вярваше на 100%. Затова разбира се, че ми липсва да играя за Спърс."

А в края на интервюто Джинас логично попита събесебника си и за неговите планове за бъдещето и желанието му да продължи своята кариера.

"Знаеш как е. Трудно е да кажеш край. Ако сега ти кажат, дали искаш да играеш, какво ще кажеш? Искам да играя. Смятам, че мога да продължа да играя. Класата е постоянна."

Българинът обаче даде грешна прогноза за мача, който в крайна сметка завърши 3:0 за Тотнъм: "Виждам равен. Фулъм има добър отбор, Спърс са фаворити, но във ФА Къп всичко е възможно."