Освободеният от Евертън Рафаел Бенитес излезе с обръщение за периода си в клуба. В своето становище испанският наставник се оправда с финансовата криза, многото контузени играчи, и призна, че е бил притиснат веднага да постигне добри резултати. 

Ето какво пише Рафа Бенитес:

Знаехме, че няма да бъде лесно. Предизвикателството беше огромно - както от емоционална гледна точка, така и от спортно-техническа. Любовта ми към този град и хората тук ме накара да приема предизвикателството. Но само когато си в “кухнята”, осъзнаваш колко тежка е задачата.

Още от първия ден аз и щабът ми работехме по начина, по който винаги сме го правели: с пълно себераздаване и отдаденост. Не трябваше само да постигаме нужните резултати, а и да спечелим сърцата на хората. Но все пак, финансовото положение и след това последвалите контузии направиха нещата по-тежки.

Убеден съм, че щяхме да се подобрим, когато травмираните се завърнеха в игра, както и след идването на новите попълнения. Пътят към успеха не е лесен и, за съжаление, в днешния футбол винаги се очакват незабавни резултати и търпението винаги е все по-малко и малко; за нещастие, обстоятелствата предопределиха резултатите ни и няма как да продължим с този проект.

Във всеки случай искам да благодаря на Борда на клуба, на служителите, на футболистите и на тези запалянковци, които ни подкрепяха през този период. Пожелавам всичко най-хубаво на Евертън“.