Мениджърът на Евертън Рафаел Бенитес разкри, че френският защитник Люка Дин му е казал, че иска да напусне клуба от Висшата лига.

Фул бекът не е играл за „карамелите“ от загубата от Ливърпул с 1:4 в мърсисайдското дерби на 1 декември след скандал с испанския мениджър за тактиката и ролята му в тима. 28-годишният футболист се завърна в състава като неизползвана резерва за загубата от Брайтън миналия уикенд, но изглежда, че е изиграл последният си мач за клуба. Евертън, който е 15-и в Премиършип, пътува за гостуването на втородивизионния Хъл Сити в третия кръг на ФА Къп в събота.

„Мисля, че беше много ясно. Искам да задам въпрос на всеки привърженик или бивш играч. Какво ще кажете на играч, който не иска да бъде тук? Просто е. Проведох няколко разговора с него, той ми каза какво мисли. Какво очаквате да направите, когато играч каже на мениджъра, че не иска да бъде тук?“, започна той пред журналистите.

Запитан относно причините за срива във взаимоотношенията с Дин, Бенитес намекна, че левият бек е поставил интересите си над тези на Евертън.

„Ние сме професионалисти. Плащат ни високи заплати, за да си вършим работата и ако някой е щастлив или не, от теб зависи да си свършиш работата. Може би статистиките и приоритетите са се променили и хората поставят себе си пред други неща. Отбор, който финишира на десето място и някой, който е загрижен за своите показатели, това не променя нищо за мен. Трябва да помислим какво искаме да направим в нашето бъдеще. Дали искаме да опитаме и да се подобрим, или просто да се справяме с его-тата и да оставим отбора на заден план в зависимост от его-тата?“, завърши испанецът.