Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес за пореден път не спести нищо пред привържениците на отбора и ги предупреди, че има за какво да се притесняват преди началото на сезона във Висшата лига. Думите на опитния специалист дойдоха след загубата 0:4 от Спортинг Брага в контрола.

Ново лято, ала и "стара песен" за Рафа Бенитес

Головете на Рикардо Орта, Жоао Новаис, Франсержио и Диего Соуса се стовариха като товарен чук върху „свраките”, а последвалите коментари на Бенитес едва ли вдъхват особено оптимизъм. „Нещата не се развиват добре извън терена, а в игрова обстановка последствията от това вече личат”, заяви испанецът.

„Дали ще има нови попълнения? Нямам никаква идея.”

Фулъм засенчи всички новаци в другите топ първенства

„Днес играхме слабо и допуснахме твърде много грешки. Трябва да се събудим, това е. Виждате какви пари похарчиха тимовете, които спечелиха промоция. Вземете под внимание всички тези факти и вече разбирате защо нашите фенове трябва да се притесняват. Разтревожени сме. Всички в съблекалнята бяха много тъжни от представянето си и от развитието на събитията, но ще опитаме да променим това в следващите 10 дни.”

Нюкасъл има една последна проверка на 4 август срещу Аугсбург на своя „Сейнт Джеймсис Парк”. Тимът открива кампанията си във Висшата лига седмица по-късно с мач срещу Тотнъм.