Фенербахче ще направи опит да привлече поредно голямо име в състава си това лято. Турският гранд се интересува от възможността да вземе в редиците си защитника на Челси Бен Чилуел, разкрива "Телеграф".

Бившият английски национал не влиза в плановете на новия мениджър Енцо Мареска и клубът го пусна на пазара. Трансферният прозорец обаче затвори в повечето големи първенства, така че за 27-годишния англичанин не остават много опции, но да поеме към Турция всъщност не е лош вариант в опит да възобнови кариерата си.

Фенербахче спешно търси качествен ляв бек, след като клуба се раздели с Ферди Кадиоглу, който премина в Брайтън. Затова Жозе Моуриньо е насочил поглед към Чилуел, чиито качества познава отлично. Турският гранд има време да уреди сделката, която почти сигурно ще е за наем, тъй като трансферният прозорец в страната затваря чак на 13 септември.

Иначе Чилуел има договор с Челси до 2027 година. Откакто пристигна на "Стамфорд Бридж" през 2020 година той има 106 мача, 9 гола и 2 асистенции за "сините". Левият бек обаче е преследван от контузии и това е основната причина да загуби титулярното си място, като през миналия сезон изигра едва 21 мача, като в доста от тях се появяваше от резервната скамейка.