Оферта за 30 милиона паунда на Челси за норвежки вундеркинд е била отхвърлена в последния ден на трансферния пазар, написа журналистът Фабрицио Романо.

Става дума за 18-годишното дете-чудо Антонио Нуса, който играе за белгийския ФК Брюж. Нуса може да се подвизава по целия фронт на атаката, но основно е използван по лявото крило. Момчето все още не е 100-процентов титуляр, но през миналата кампания се превърна във втория най-млад голмайстор в Шампионската лига, след като се разписа за успеха с 4:0 като гост над Порто.

Оценяван като един младите футболисти с най-сериозен потенциал за развитие, роденият в малкото градче Лангхус бързак е в списъка на почти всички европейски грандове. Той пристига в Брюж през 2021-а година от норвежкия Стабек, където започва да играе мъжки футбол още на 15 години и вкарва 3 попадения в първите си 11 мача.

ФК Брюж директно са отказали каквито и да е преговори с Челси, въпреки настояването на лондончани да продължат коментарите по евентуална сделка над 30-те предложени милиона.

Въпреки скромната си възраст, селекционерът на Норвегия Стале Солбакен веднъж го повика в националния тим на страната и момчето вкара веднага. Скандинавските медии вече правят планове как до няколко месеца той ще се превърне в основна фигура и ще играе в атакуващата линия с Ерлинг Холанд и Александър Сьорлот.